BLOG

Věřím, že aby mohl člověk žít v celkové harmonii, musí žít v souladu se svým vnitřním hlasem.

Právě náš vnitřní hlas a naše tělo nás vedou k tomu, abychom mohli žít šťastný, zdravý, smysluplný a naplněný život.

A na co konkrétně je zapotřebí dbát?

🤍mít rád sám sebe (nebo se tomu učit) a obklopovat se lidmi, se kterými nám je dobře
🤍 vyčistit si vztahy a programy, které nám neslouží
🤍 dělat věci, které nás naplňují a rozvíjejí
🤍 pečovat vědomě o své tělo, jíst s láskou a zároveň mít vyváženou stravu bez chemie
🤍 pečovat láskyplně o svůj domov

... a proto na mém BLOGU najdeš inspiraci ke všem těmto oblastem.

Špaldové lívanečky

Chutná a výživná snídaně je základ dobrého dne. V týdnu obvykle nemám čas na dlouhou přípravu snídaní. O to víc si o víkendech užíváme snídaňové rituály. Jeden den míváme vajíčkový (variace střídáme) a druhý víkendový den chystám sladkou snídani. Prostřeme stůl, vše na něj nachystáme, abychom nikam nemuseli odbíhat a celá rodina si společně sedneme ke stolu a hodujeme. Mezi nejoblíbenější sladké snídaně našich tří malých opičáků...

Celý článek

Velikonoční beránek bez mouky

K Velikonocům neodmyslitelně patří pečený beránek. Nedovedu si představit Velikonoce bez beránka na našem stole… a dohadování, jestli se může začít jíst od hlavy. 😂 Už řadu let se snažím maximálně vyhýbat pšeničné mouce, a tak tento recept na tradičního beránka je z netradičních surovin. Ještě líp chutná druhý den, když je odležený (třeba ve skleněné krabičce přes noc)… jenže ne vždy se vám podaří ho...

Celý článek

Děkuji ti, matko Země, za dary, které nám přinášíš na náš stůl…

Děkuji ti, Matko Země, za dary, které nám přinášíš na náš stůl. Děkuji za maso, které máme od kravičky, brambory z pole a zeleninku z naší zahrádky… tak nějak začíná pravidelně naše setkání u stolu než se pustíme do jídla. Ještě, když oba naši kluci chodili do školky, tak měli projektový den na téma: Indiáni. Tenkrát si z toho dne odnesli spoustu pozitivních dojmů, ale co je naprosto nejvíc fascinovalo, bylo vyjádření...

Celý článek

Jídlo, jedna z cest k harmonii

Miluju vaření. Už jako malá holka jsem ráda vařila. V první třídě jsem se naučila si sama uvařit pudink a krupicovou kaši. Ale údajně už ve čtyřech letech jsem dokázala několik dní uživit sebe a mou mladší ségru na instantní kaši Milupa, když naši ulehli s ošklivou chřipkou…to si ale nepamatuju, tento příběh znám jen z vyprávění. 🙂 Moje maminka nikdy moc ráda nevařila. Postupem...

Celý článek

Mít nebo být?

Mít nebo být? Jasná a stručná otázka. Bez zaváhání volím „BÝT“, jenže…lze vůbec „být“ a „ne-mít“? Asi před rokem a půl mi jeden známý doporučil knížku od Ericha Fromma s názvem „Mít, nebo být?“ Název je to velmi provokativní a tak jsem se rozhodla si ji přečíst. Netušila jsem, jak těžké ji bude sehnat. Známý, který mi ji doporučil, ji bohužel neměl. Knížka se nedala...

Celý článek

Proč jsem se rozhodla začít psát blog…a vlastně vytvořit celý tento projekt?!?

V pubertě jsem si pravidelně psala do deníčku o svých zážitcích, trápeních a úvahách o smyslu života. Tenkrát jsem své deníčky důkladně schovávala, aby je nikdo z rodiny nenašel. Už si bohužel nepamatuji, kdy a proč jsem je vyhodila… Pamatuji si jen některé z mých myšlenek, které jsem si tenkrát zapisovala a jednou z nich byla věta: „Nejdůležitější je, aby byl člověk šťastný!“ Kdyby mi ale někdo před pár...

Celý článek